Nieuws

25-4-2018 – Derde plek bij de Batavierenrace!

Met het maken van de etappe-indeling zagen we al dat we zo’n 12 minuten sneller zouden zijn dan vorig jaar. We zagen dus al dat het misschien wel mogelijk zou zijn dat we ons met de top 4 konden mengen. In deze top 4 zat vorig jaar alles kort op elkaar, dus we wisten dat een top 3 plek mogelijk zou zijn. Maar tijdens 25 etappes en een race over meer dan 9 uur is een foutje erg gauw gemaakt. Dit zagen we bij concurrenten als Amsterdam en Nijmegen gebeuren, wij bleven gelukkig foutloos. Dat onze planning realistisch was ingevuld zagen we eigenlijk al vrij snel. Iedereen liep goed volgens dit schema. Na ongeveer 7 uur wedstrijd was de afwijking slechts 2 minuten! De middagploeg had te doen met zomerse temperaturen. Dit is lastig als je pas net uit de Nederlandse winter komt. We begonnen nu op ons eigen schema te verliezen maar dat was geen ramp, hier had de tegenstander ook mee te kampen. Met nog een sterk middag offensief van ons wisten we nummer drie Wageningen in te halen om zo onze derde plek vast te stellen!

UT/Saxion Runningteam 2018
Tijdsverschillen ten opzichte van Groningen per etappe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21-12-2017 – Selectie UT/Saxion Runningteam Batavierenrace 2018

Afgelopen periode hebben we druk gezocht naar de snelste lopers van het Saxion en de UT. We zijn tot de volgende lijst gekomen met lopers die voor ons team uit willen komen.

Dames Heren
1 Bente de Jongh Antoine van Hirtum
2 Yacintha Aakster (?) Arne te Nijenhuis
3 Fenna van der grient Bouke Scheltinga
4 Laurien te Nijenhuis Daan Jacobs
5 Leanne Sijgers Freek Bielevelt
6 Leonie Glazenborg Gerben Kamperman
7 Lisa Bielevelt Twan Wildeboer
8 Lynn Peters Hendrik van Gils
9 Marjolein de Lange Izak Hanse
10 Michelle van Mierlo Jelle Neeft
11 Nadinja Schonewille Jonas Amtsfeld
12 Shanice Harmon Kas Attevelt
13 Sophie Lingelbach Koen Wiggers
14 Anne Siersma (?) Lukas Bos
15 Paulien Verhaar (?) Luke Lyons
16 Rosanne van Heijst (?) Mark Jansonius
17 Mart Nijhuis
18 Niek Boom
19 Pim Venderbosch
20 Steef Severijn
21 Tim Burger
22 Tim Jacobs
23 Tom Benerink
24 Harmen Hoek (?)
25 Thijs van Aalten (?)

 

13-12-2017 – Winst bij de gebouwenloop

Bij de gebouwenloop afgelopen maandag wist het UT/Saxion Runningteam de winst te pakken in het teamklassement. Deze wedstrijd, die binnendoor de gebouwen van de Universiteit Twente gaat eindigt bovenin de Horsttoren. Bij de dames ging de overwinning naar Michelle van Mierlo die ook in de selectie van het team zit. Hille Drenth won bij de heren.

Het team bestaande uit vlnr Fenna van der Grient, Jonas Amtsfeld, Izak Hanse en Daan Jacobs met de overwinningstaart

26-11-2017 – Nieuwe ploegleiders

Voor de batavierenrace van 2018 hebben we 2 nieuwe ploegleiders. We bedanken Abel Hanse voor zijn werk van afgelopen jaar en Jonas Amtsfeld voor zijn werk afgelopen jaren. Bouke Scheltinga blijft ploegleider en krijgt daarbij nu hulp van Izak Hanse en Freek Bielevelt. Beide heren hebben veel batavierenervaring en zo staat er weer een goed fundament voor komende batavierenrace.

Voor komende editie hopen willen we meer gebruik te kunnen maken van de lopers die op het Saxion zitten. Dit gaan we proberen door de bekendheid op het Saxion te vergroten.